wat is jackfruit

Wat is jackfruit? Alles over deze nieuwe vleesvervanger!

Jackfruit is relatief nieuw in de westerse wereld. Steeds meer mensen hoor je erover. Deze fruitsoort wordt veelal gebruikt als alternatief voor vlees. Deze exotische en populaire vleesvervanger is gezond, lekker en heeft een vlees-achtige structuur. In dit artikel leer je alles over deze ‘nieuwe’ fruitsoort: wat is jackfruit precies en is het terecht een …

Wat is jackfruit? Alles over deze nieuwe vleesvervanger! Lees verder »

rauwe honing

Rauwe honing: gezondheidsvoordelen + alles wat je moet weten!

Honing is tegenwoordig in tientallen verschillende soorten en maten verkrijgbaar in de supermarkt. Rauwe honing daarentegen is veel duurder en meestal alleen maar verkrijgbaar bij natuurwinkels en bijenhouders. In dit artikel leg ik uit waarom rauwe honing gezonder is dan supermarkthoning. Inhoud van dit artikel Waar bestaat honing uit? Honing is niets anders dan een …

Rauwe honing: gezondheidsvoordelen + alles wat je moet weten! Lees verder »

kokosnoot

Avocado en kokosnoot | Dit is de harde realiteit!

Even voor de duidelijkheid: ik ben niet tegen superfoods. Sommige superfoods zijn namelijk enorm gezond, bevatten hoge concentraties aan voedingsstoffen en zijn goed voor de energiehuishouding en gewichtsverlies. Maar tegenwoordig focussen we ons te veel op de verkeerde hippe superfoods met alle gevolgen van dien. Als we ons overgeven aan hippe besjes, tropische vruchten en …

Avocado en kokosnoot | Dit is de harde realiteit! Lees verder »

bewerkt-voedsel

70% van supermarktproducten is sterk bewerkt voedsel

Uit onderzoek van Foodwatch blijkt dat 70% van de supermarktproducten te categoriseren zijn als ‘ultra-processed’, oftewel: sterk bewerkt fabrieksvoedsel. Waar vroeger al het eten uit de natuur afkomstig was, wordt het overschot aan levensmiddelen vandaag de dag gemaakt in de fabriek. Bewerkt voedsel staat in verband met alle soorten ontstekingen, ziektes en ongemakken. Onderzoek naar …

70% van supermarktproducten is sterk bewerkt voedsel Lees verder »

rauwe cacao

Rauwe cacao: de grootste bron van antioxidanten!

Rauwe cacao is zeer gezond! Dit blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken. Cacao is het basisingrediënt voor chocolade. Cacao staat bekend als een antioxidant die je gelukkig maakt. Rauwe cacao kan welvaartsziekten en andere aandoeningen helpen voorkomen. Hierbij moeten we rauwe cacao niet verwarren met chocolade. Chocolade zelf is vaak niet zo gezond. Dit komt mede …

Rauwe cacao: de grootste bron van antioxidanten! Lees verder »

Open chat
Hulp of voedingsadvies?
Hoi! Stef hier van Healthy BeneFit. Heb je vragen of voedingsadvies nodig? Ik help je graag verder!