coronavirus

‘Corona-proof’ met deze essentiële tips!

Het is super dat de meeste mensen zich houden aan de 1.5 meter afstand. Zo zorgen we voor zo min mogelijk verspreiding van Covid-19, oftewel het Coronavirus.

Helaas zegt de overheid niets over 1.5 meter afstand van zakken chips, blikvoer en andere rommel! Nu we met z’n allen veel thuis zijn, lijken we de draad kwijt te raken en ziet iedereen deze kans als een ‘reden’ om ongezond te mogen eten. Eigenlijk zonde. Ik zie deze tijd juist als een mogelijkheid om extra aan je gezondheid te werken! We hebben nog nooit zoveel tijd en ruimte gehad om vers te koken!

Wist je dat een ijzersterk immuunsysteem zowel jou, als jouw naasten beschermt tegen het Coronavirus? Het is prima als je 1.5 meter afstand houdt. Maar waarom werk je niet ook gelijk aan je gezondheid om zowel jezelf als jouw naasten hierin te helpen? Waarom pas jij je leefstijl niet aan zodat de zwakkeren onder ons minder kans hebben om ziek te worden?

Als jij niet geïnteresseerd bent in je gezondheid, doe het dan altijd voor de dierbaren om je heen. Zie het in dat geval als ‘mooi meegenomen’ als je er zelf ook een beetje gezonder van wordt.

Ik wil jouw een aantal super essentiële tips meegeven om ‘corona-proof’ door het leven te gaan. Dit artikel heb ik speciaal geschreven voor diegenen die zichzelf voor de volle 100% willen inzetten in deze moeilijke (maar kansrijke) tijd.

#1. Ga met jezelf in gesprek


Voordat we met gezondheid aan de slag gaan wil ik je eerst even deze tip meegeven. 

Ik snap dat deze tijd zwaar voor je is. Je zit zonder werk, je bent verveeld of je baalt als een stekker dat alles gesloten is. Je kunt niet even naar de sportschool en over een tijdje is je haar ook flink verwilderd. Alle kappers zijn dicht.

Toch zijn er ontzettend veel redenen om positief te blijven tijdens deze crisis. Vanuit het niets zijn we in een situatie beland waarbij we opeens zeeën van tijd hebben. Normaal gesproken functioneren we in stress op ‘auto-pilot’ en hunkeren we naar rust en regelmaat.

Nu we deze rust hebben gevonden, hunkeren we naar tijdsbesteding. We zijn verveeld en weten niet hoe we onszelf bezig moeten houden. We leven zo in de toekomst en in het verleden. De vaardigheid om tijd met onszelf door te brengen is verloren gegaan. We zijn vervreemd geraakt van onszelf. We moeten altijd maar iets te doen hebben om niet in ons hoofd te keren.

Ik wil je het dringende advies meegeven eens met jezelf in gesprek te gaan en ”het moeten” los te laten. Benut deze kans om tijd met jezelf door te brengen en sta eens stil waar je dankbaar voor bent.

Laat de controle los en geef je over aan de situatie hoe die is. Ik weet zeker dat dit in het begin weerstand gaat oproepen. Maar ik weet ook zeker dat je na enige tijd meer met jezelf in contact komt. Je hoofd en je lichaam raakt meer uitgerust. Gun jezelf deze vrijheid voordat je straks spijt hebt als je weer op en neer rent.

#2. Laat je niet leiden door angst.

Op dit moment leven veel mensen in angst. De media zendt elke minuut van de dag iets uit over het Coronavirus. Dit zorgt misschien voor bewustwording (positief), maar ook voor angst (negatief).

Met angst lossen we daarnaast het Coronavirus niet op. Het tegenovergestelde van angst is liefde. In deze moeilijke tijd hebben we minder angst en meer liefde nodig om de angst onder de bevolking te bestrijden. 

Deze ‘lock-down’ zorgt voor fysieke afstand, maar kan ook voor emotionele binding zorgen. Zie deze tijd als een kans om dichter bij elkaar te komen terwijl jij je houdt aan de 1.5 meter afstand.

Zorg ervoor dat jij je niet meer laat leiden door de angsten uit de media. Met angst los je deze crisis niet op. Zet de tv uit en ga aan de slag met je gezondheid. Angst en stress is funest voor je gezondheid en maakt je alleen maar vatbaarder.

Zorg ervoor dat je ‘corona-proof’ bent en spreek met jezelf af dat je gezonder dan ooit uit deze crisis komt! Je leest nu hoe je dat kunt doen..

#3. Zie deze tijd als een kans om met je gezondheid aan de slag te gaan.

Heb je het normaal gesproken te druk om met je gezondheid aan de slag te gaan? Zie deze periode dan als een enorme kans om eindelijk een start te maken! Misschien kamp je al eeuwen met gezondheidsproblemen maar schuif je een leefstijlverandering constant voor je uit.

Eindelijk is er tijd en ruimte om vers te koken en aan je doelstelling te gaan werken. Als jij al gelooft in ‘het perfecte moment’ om te starten, dan is het nu wel. Een goede weerstand is nu een vereiste om deze hele crisis gezond door te komen.

Wanneer jij aan je gezondheid werkt, ben je veel minder vatbaar voor het coronavirus en help je anderen hier indirect ook mee. 

Zorg voor zo min mogelijk verspreiding door je eigen gezondheid allereerst op de rit te krijgen! Houd je vervolgens aan de veiligheidsprotocollen! Niet andersom!

Hoe bouw je dan een goede weerstand op zodat je ‘corona-proof’ bent?

#1. Vitamine C!

Er gaan verschillende verhalen de ronde over dat vitamine c tegen het coronavirus kwakzalverij is. Een vitamine-C supplement zal je natuurlijk niet helpen als je ziek bent. Maar vitamine C staat WEL aan de basis voor een sterk immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is daarnaast een vereiste om de coronadans te ontspringen!

In China wordt Vitamine C al veelvuldig ingezet in de bestrijding van het virus. Door de evolutie heen is de mens helaas de vaardigheid verloren om zelf vitamine C aan te maken.

Eet daarom genoeg producten die rijk zijn aan vitamine C en neem een extra vitamine-C supplement (ascorbinezuur). 

#2. Vitamine D3.

Vitamine D is een van de belangrijkste vitaminen om je weerstand op te bouwen. Vitamine D vind je onder andere terug in zonlicht en is verder terug te vinden in meerdere voedingsmiddelen.

Er zijn 2 soorten vitamine D. Dit betreft vitamine D2 en D3. Vitamine D3 is de soort vitamine D waar je lichaam iets aan heeft. Ga in deze zware tijd geregeld de zon in om je immuunsysteem een handje te helpen!

En eerlijk is eerlijk.. in tijden als deze werkt dat ook zeer ontspannend 😉

Vitamine D3 is daarnaast terug te vinden in vette vis, eidooiers en rauwe melk! Zorg voor meer van dit soort vetzuren tijdens deze crisis!

#3. Meer vet, minder koolhydraat.

Vetten zijn naast koolhydraten energieleveranciers van het lichaam. Vetten bevatten heel veel calorieën, maar van koolhydraten nemen we meer calorieën in!

Zorg voor een vet-rijker dieet en elimineer slechte suikers en koolhydraten. Geraffineerde suikers staan aan de basis voor overgewicht. Het blijkt nu dat 80% van de coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen, overgewicht hebben!

Suikers zorgen daarnaast voor een toename aan slechte bacteriën in de darmflora. Een slecht functionerende darmflora staat weer aan de basis voor auto-immuunziekten, een lagere weerstand en overgewicht.

In dit artikel leg ik je precies uit wat suiker met je lichaam doet.

Daarnaast had Weston A. Price (tandarts en voedingswetenschapper) ontdekt dat vetten aan de basis staan voor een gezond immuunsysteem. Vetten bevorderen de opname van mineralen. Mineralen staan aan de basis voor de opname van vitaminen.

Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Nu we meer thuis zitten en minder bewegen is het sowieso een goed idee om vetter te eten. De verzadigingsindex van vet ligt zeer hoog. Dit zorgt voor minder trek in tussendoortjes waardoor je niet te veel aan eten zult denken!

Vet zorgt voor een toename van het hormoon leptine. Leptine is het verzadigingshormoon. Heb jij te weinig leptine? Dan zorgt het hongerhormoon ghreline voor een toename in eetlust.

In dit geval blijf je snaaien waardoor de bloedsuiker enorm zal pieken. Daarom zal het lichaam insuline aanmaken om de bloedsuiker weer onder controle te krijgen.

Insuline is naast het bloedsuiker-stabiliserende hormoon ook het vetopslaghormoon! Zorg dus voor zo min mogelijk insuline-aanmaak.

#4. Integreer kruiden en specerijen.

Kruiden en specerijen zijn de medicijnen van de natuur. Ze bevatten vele anti-oxidanten die het immuunsysteem ‘prikkelen’. Deze stoffen dagen jouw immuunsysteem uit om terug te vechten. Deze kleine stressprikkels zorgen ervoor dat het immuunsysteem strijdlustiger wordt en beter bestand wordt tegen indringers! 

Zie het als het trainen van een spier in de sportschool. Je put de spier uit zodat hij sterker wordt en beter bestand wordt tegen de opgevoerde weerstand!

#5. Stop met het tellen van calorieën.

Wanneer we calorieën tellen, vergeten we onze voedingsstoffen te tellen. Voedingsstoffen zijn essentieel als jij je lichaam wilt beschermen tegen het Coronavirus!

Vetten bevatten de meeste calorieën. Wanneer we onze calorieën bijhouden, draaien we dus logischerwijs als eerste de ‘vet-kraan’ dicht. Zonder te weten dat essentiële vetzuren de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K bevatten!

Een VET-arm dieet is dus VET arm aan de in VET oplosbare vitaminen!

Ik heb een heel artikel gewijd aan calorieën. Als jij ze nog steeds telt, raad ik je sterk aan dit uitgebreide artikel te lezen.

Zorg voor een veelzijdigheid aan vitaminen en mineralen om deze zware tijd door te komen.

Zie deze periode dus als een kans om een start te maken met jouw leefstijlverandering!

Ik wil jou heel graag helpen met je gezondheid.

Als jij daarom exact wilt weten welke voedingsmiddelen jij moet nemen om Coronaproof te zijn, dan wil ik je dolgraag doorverwijzen naar de boodschappencursus.

Deze heb ik voor je opgesteld en is gewoon te downloaden via deze link.

Je krijgt daarnaast toegang tot de 5-daagse voedingscursus om eigen voedingscoach te worden. Het zou toch heerlijk zijn als je precies weet hoe je jouw gezondheid eigenhandig op de rit krijgt? Ik heb alle essentiële informatie voor je gebundeld in deze gratis 5-daagse training. 

Spendeer je vrije tijd dus optimaal door deze cursusvideo’s te bekijken!

Ik weet zeker dat deze cursus jou gaat helpen als je de stappen die ik je meegeef implementeert in je leven.

Klaar om gezonder dan ooit uit deze coronacrisis te komen?

Download hem hier.

Healthy Benefit

Toegang tot de tijdelijk gratis boodschappen-cursus en 5 daagse videotraining?

Laat een reactie achter

Open chat
Hulp of voedingsadvies?
Hoi! Stef hier van Healthy BeneFit. Heb je vragen of voedingsadvies nodig? Ik help je graag verder!