omega 3 supplement

Deze 3 voedingsstoffen krijgen de meeste Nederlanders te weinig binnen

Het voedingscentrum laat weten dat we bij een gevarieerd dieet geen tekort hebben aan essentiële voedingsstoffen. Toch merk ik op dat veel mensen kampen met vage klachten en aandoeningen. 

Door bodemuitputting, eenzijdige voeding en verkeerde adviezen is er wel degelijk een tekort aan voedingsstoffen in Nederland. Nederlanders ervaren vaak ‘probleempjes’ die al snel als normaal worden gezien. 2 keer per jaar ziek zijn hoort erbij. Regelmatig verkouden? Ach, dan duiken we even het bed in. Snel vermoeid? Weinig energie? Lichamelijke ongemakken? Dit komt vast door het werk.

Gelukkig verdwijnen dit soort ongemakken snel. Helaas komen ze regelmatig (lees: te vaak) voor. Heb jij regelmatig last van bovenstaande symptomen? Dan gaan we er nu mee aan de slag! 

Ben je er klaar voor? Dan behandel ik hieronder de 3 belangrijkste voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je deze vanaf morgen DIRECT opneemt in je voedingspatroon!

1. Magnesium 

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen voor het menselijk lichaam.
 
Een studie onder Amerikanen toonde aan dat 75% van de bevolking hier een tekort aan heeft!
 

Ook Nederlanders hebben vaak een tekort aan deze voedingsstoffen. Ook wij worden namelijk blootgesteld aan blank gemaksvoedsel. 

Deze voeding is laag in essentiële voedingsstoffen zoals de vitamine A, D, E en K. 

In dit artikel vertel ik je meer over deze vet-oplosbare vitaminen!

Wat zijn symptomen van een magnesiumtekort?

De lijst van symptomen van een magnesiumtekort is erg lang. Kamp jij met vage klachten? Dan kan dit duiden op een magnesiumtekort. 

Voorbeelden van klachten zijn vermoeidheid, darmproblemen, spierkrampen, ooglidtrillingen, astma en geïrriteerdheid. 

Natuurlijk zijn er ook tal van andere oorzaken die bovenstaande symptomen in de hand kunnen werken.

In mijn opinie is het wel het proberen waard. Zorg voor magnesiumrijke voeding zoals rauwe cacao, avocado, noten, zaden, pitten, vette vis en donkergroene bladgroenten. 

Deze laatste is ontzettend rijk aan magnesium. 1 kopje gekookte biologische spinazie is goed voor 39% van de a.d.h. magnesium! (1) 

Zorg ervoor dat bladgroentes van biologische herkomst zijn! Het verschil in biologische en conventionele bladgroentes is tegenwoordig erg groot. 

In dit artikel leg ik uit waarom biologisch een betere keuze is dan conventioneel.

Omega-3

Omega-3 is een ondergewaardeerd essentieel vetzuur. Omega-3 is verantwoordelijk voor tal van lichaamsprocessen. Daarom is het noodzakelijk regelmatig wilde vette vis te eten. Dit houd de omega-3 voorraad op peil. 

Een hoogwaardig omega-3 supplement is een sterke aanrader als je niet aan je a.d.h. vis-vetzuren komt.
 

Symptomen omega-3 tekort

Heb je symptomen zoals vermoeidheid, slaapproblemen, loomheid, verminderd gezichtsvermogen of depressieve gevoelens? Dan kan het zijn dat deze essentiële voedingsstoffen te weinig in je dieet voorkomen. 

Probeer dan een hoogwaardig omega-3 supplement zoals krillolie. Eet ook vaker vette vis zoals makreel, haring of zalm.

 
In dit artikel meer over dit geweldige vetzuur!
 

Vitamine-D3

Nog zo een! Een essentiële voedingsstof die we veelal binnenkrijgen via zonlicht! Ofja, als het weer eens in de paar weken mee zit.
 
Nederland staat relatief ver van de evenaar. Dit betekent dat er maar in een beperkt aantal maanden genoeg vitamine-D3 kan worden opgenomen.
 
Ik beveel sterk aan om vitamine-D3 in hoge dosissen te supplementeren in koudere periodes. Een ezelsbruggetje is de letter ‘R’. Is er een ‘R’ in de maand? Slik dan extra vitamine-D3 bij en nuttig voeding rijk aan vitamine-D3!
 
Ik heb het dus over de maanden januaRi, febRuaRi, maaRt, apRil, septembeR, oktobeR, novembeR en decembeR.
 

Zorg voor een minimale hoeveelheid van 5000 IU per dag. Dit is hoger dan dat de Gezondheidsraad ons aanbeveelt. 

Behalve het ongunstige klimaat zitten Nederlanders gemiddeld vaak binnen. Nederland blijkt volgens onderzoeken Europees kampioen te zijn in sedentair gedrag!

Dit betekent dat de Nederlanders het langst en het meest zitten in vergelijking met de rest van Europa. 25% van de Nederlanders zitten gemiddeld 8,5 uur gemiddeld per dag binnen!

Vergelijk je dit met landen als Italië en Spanje, dan ligt dit percentage op 6%! BRON

Ook is het voedingspatroon gemiddeld gezien te eenzijdig. Vitamine D-3 is een vet-oplosbare vitamine die je in kleinere hoeveelheden aantreft vette vis, biologische kip, eidooiers, lever en rauwe melkproducten. 

Laten dit nou exact die voedingsmiddelen zijn die we tegenwoordig minder of in bewerkte toestand innemen! Ben NIET bang voor deze essentiële vetzuren!

Symptomen van een vitamine D-3 tekort.

Heb jij last van chronische of aanhoudende vermoeidheid, regelmatige verkoudheden, spierkrampen, gewrichtspijnen, zwakke botten, hyperventilatie of overgewicht? 

Stap dan ten eerste over op voeding, rijk aan vitamine-D3!

Neem daarnaast een extra hoogwaardig vitamine-D3 supplement van minimaal 5000 IU per dag! Er zit geen limiet aan vitamine D-3 supplementen. Je kunt dus altijd veilig hoge dosissen innemen. 

And last but not least.. Ga de zon in! Ga vaker naar buiten. Zonlicht is de beste vorm van vitamine D-3. Gezond eten is goed, maar de zon is écht jouw allerbeste vriend als je meer vitamine D nodig hebt!

Heb je behoefte aan een gratis 5-daagse voedingscursus inclusief een gids waarin alle gezonde en ongezonde voedingsmiddelen per productgroep gerangschikt staat? 

Na het lezen van de gratis boodschappencursus weet je exact wat je moet doen om jouw ideale lichaamsgewicht te verkrijgen.

Daarnaast krijg je toegang tot 5 dagen voedingscoaching. De trainingen staan voor je klaar. Pak je deze kans en doe je mee?
 
Klik op de link hieronder voor meer informatie!
Healthy Benefit

Toegang tot de tijdelijk gratis boodschappen-cursus en 5 daagse videotraining?

Laat een reactie achter

Open chat
Hulp of voedingsadvies?
Hoi! Stef hier van Healthy BeneFit. Heb je vragen of voedingsadvies nodig? Ik help je graag verder!